browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Huidverzorging voor mannen

Posted by on 12 augustus 2011

Het verzorgen van de huid..

huidverzorging voor mannen | adviezenScheren van het lichaamshaar is een veelbesproken item en vooral voor mannen. Uit onderzoek is gebleken dat mannen ongeveer 7.000 tot 15.000 baardharen hebben. Niet gek dat scheren een veel voorkomende bezigheid is. Maar wat minstens net zo belangrijk is als het daadwerkelijk scheren van baardharen is de verzorging en voorbereiding hiervan. Gelukkig ben ik iemand die graag de tijd neemt voor een zo glad en verzorgd mogelijke resultaat. En om dit te bereiken maak ik de laatste tijd steeds vaker en meer gebruik van een reinigingscrème of gel voordat ik begin met het scheermes.

Reinigingscrème of gel..

Omdat er tijdens het scheren een heel duin huidlaagje wordt afgehaald is het wel van belang dat je gezicht schoon en gereinigd is. Zitten er nog smerigheden of vuil op de huid dan kan dit schadelijk zijn voor de huid wanneer je gaat scheren. Een reinigingscrème of gel helpt de huid lekker schoon te maken. Maar ik gebruik de reiningsgel vaak als ik last heb van een geïrriteerde en droge huid maar toch moet scheren vanwege een belangrijke presentatie of afspraak. De reinigingscrème of gel zorgt er namelijk ook voor dat mijn huid soepeler wordt waardoor scheren gemakkelijker wordt. Wanneer mijn huid dan helemaal vrij van vuil en smerigheden is kan ik me insmeren met scheergel en vervolgens het mes erover halen voor dat gewilde gladde resultaat. Maar eigenlijk vergeet ik nog een belangrijke stap voor mensen met een gevoelige huid waar ik graag even wat extra aandacht aan wil besteden namelijk; een pre shave..

Pre shave..

De pre shave wordt door veel mannen als overbodig gezien maar wanneer je een gevoelige huid of zware baardgroei hebt is het zeker aan te raden. Je smeert de huid in met pre shave crème of gel voordat je de scheerschuim of scheergel aanbrengt. Door de pre shave crème of gel worden de haartjes en de huid lekker zacht wat zorgt voor optimale scheercondities. Een pre shave product zorgt ervoor dat irritaties die zich na het scheren kunnen voordoen zoveel mogelijk worden beperkt. Dit komt doordat de pre shave gel ervoor zorgt dat de baardharen zacht en week worden waardoor het scheren vele malen makkelijk gaat. Dit verminderd huid irritaties. Dus het mag dan misschien wat meer tijd in beslag nemen mannen, maar voor een goede en gezonde verzorging van de huid is het zeker aan te raden. En eenmaal gewend wil je echt niet meer terug.

Scrubben..

Tot slot wil ik het nog even hebben over scrubben van de huid en dan ook in combinatie met het scheren van diezelfde huid. Scrubben wordt door steeds meer mannen gedaan, inclusief ikzelf, en hier is helemaal niks mis mee. Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen als het ware van de huid af worden geschraapt. Dit gebeurd door gebruik te maken van een scrubgel welke kleine bolletjes bevatten die ervoor zorgen dat de dode huidcellen zich verwijderen van de huid. Door het scrubben van de huid wordt deze soepeler en schoner waardoor de kans op ingegroeide haren wordt verkleind. Dit komt daardoor de haren nu de ruimte en mogelijkheid krijgen om gewoon recht omhoog te groeien in plaats van opzij, hetgeen wat resulteert in een ingegroeide haar. Dus scrubben is goed voor de verzorging van de huid maar let wel op dat je niet vaker dan 1 of 2 keer per week een scrubgel gebruikt en zeker niet vlak voor het scheren. Scrubgel schraapt de dode huidcellen weg. Scheren doet als het ware hetzelfde met een heel dun laagje van de huid dus scheren na het scrubben of scrubben voor het scheren kan leiden tot meer huidirritaties. Echt een afrader dus!

Comments are closed.