browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De voordelen van synthetische scheerkwasten

Posted by on 23 april 2015

Wie aan traditioneel natscheren doet, heeft uiteraard ook een goede scheerkwast nodig. In dit artikel zetten we de voordelen van een synthetische scheerkwast voor je op een rijtje!

#1: Synthetische scheerkwasten zijn nauwelijks van dierlijke scheerkwasten te onderscheiden

Veel mensen zweren bij scheerkwasten van dassenhaar. Deze zouden meer vocht vasthouden en een beter schuim creëren. Tegenwoordig zijn de synthetische scheerkwasten echter nauwelijks nog te onderscheiden van scheerkwasten die van dassenhaar of varkenshaar gemaakt zijn. De synthetische haren hebben praktisch dezelfde zachtheid, elasticiteit en weerstand als dierlijke haren, en ze produceren voldoende scheerschuim voor een optimale scheerbeleving.

#2: Synthetische scheerkwasten zijn hygiënischer

Dierlijke haren bevatten microschubben. Hier kunnen eventueel bacteriën in nestelen. Omdat synthetische scheerkwasten hygiënischer in gebruik zijn dan scheerkwasten die van dierlijke haren zijn gemaakt, zijn ze zeer geschikt voor mannen die last hebben van acne of een onzuivere huid.

#3: Synthetische scheerkwasten zijn goedkoper

Voor een scheerkwast van dassenhaar van de allerbeste kwaliteit (Silvertip, met speciaal geselecteerde haren die afkomstig zijn van het rug- en nekgedeelte van de das) betaal je al snel tussen de 100 en 150 euro. Een scheerkwast synthetisch van een prima kwaliteit heb je al voor twee tientjes. Dat is dus een behoorlijk verschil!

#4: Synthetische scheerkwasten zijn vegan- friendly

Of je nu veganist bent of niet, als je een synthetische scheerkwast aanschaft hoef je je in elk geval niet meer schuldig te voelen over de dassen of varkens die zijn gestorven ten behoeve van jouw scheerbeleving.

Tot slot

De levensduur van je scheerkwast wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit, maar ook door hoe je ermee omgaat. Zorg dus dat je je scheerkwast na gebruik goed uitspoelt met schoon, handwarm water. Sla het water uit de kwast en strijk de haren lichtjes over een handdoek heen. Vervolgens laat je de kwast drogen in een daarvoor bestemde houder, met de haren naar beneden. Op die manier kan je synthetische scheerkwast jarenlang mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *