browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zo scheer je zelf je hoofd kaal!

Posted by on 28 juli 2015

Je eigen hoofd kaal scheren scheelt flink wat kosten aan de kapper. Maar het moet natuurlijk wel op de juiste manier gebeuren! Als je onderstaande tips in acht neemt, wordt het kaal scheren van je eigen hoofd met een beetje oefening straks net zo makkelijk als je tanden poetsen!

Het juiste scheermes

Eén van de belangrijkste dingen als je je hoofd kaal wil scheren is een goed scheermes. In principe zou je natuurlijk een gewoon modern scheermes kunnen gebruiken, maar deze zijn ontworpen voor het scheren van het baardgedeelte en dus eigenlijk helemaal niet geschikt voor het scheren van je hoofd. Voor het beste scheerresultaat gebruik je een ergonomisch scheermes dat speciaal is ontworpen voor het scheren van het hoofd. De scheermessen van HeadBlade bijvoorbeeld! Deze scheermessen hebben een fijne, ergonomische grip waardoor het scheren van je hoofd verrassend soepel gaat. Daarbij zijn de mesjes verend opgehangen; hierdoor volgt het scheermes de contouren van je hoofd, waardoor scheerwondjes voorkomen worden.

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor het kaal scheren van je hoofd. Zorg eerst dat je je hoofd reinigt met een reinigingsgel. Maak daarna je hoofd nat met lauwwarm water en breng een royale hoeveelheid scheercrème aan. Daarna kun je beginnen met scheren. Zorg altijd dat je de tijd neemt om te scheren!

De juiste scheermethode

Je krijgt het beste resultaat wanneer je met de haargroei mee scheert. Begin bij je kruin, en doe eerst je voorhoofd. Scheer rustig, met lange, gelijkmatige bewegingen en spoel tussendoor geregeld je scheermes schoon onder de kraan. Gebruik je rechterhand om de rechterkant van je hoofd te scheren, en je linkerhand om de linkerkant van je hoofd te scheren. Als je klaar bent, spoel je je hoofd goed af onder de kraan en droog je je hoofd af met een schone handdoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *