browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De voordelen van het gebruik van baardolie

Posted by on 14 december 2016

Als je een baard hebt, dan zorg je er natuurlijk zo goed mogelijk voor dat deze mooi in vorm blijft. Je gebruikt bijvoorbeeld zelf gebruik een handige trimmer of goede schaar om je baard in toom te houden, of je gaat naar een barbier die jouw baard weer helemaal in de juiste vorm kan krijgen. Voor het onderhoud van je baard en je huid, zijn er veel handige verzorgingsproducten te krijgen. We leggen je hier uit wat de voordelen van de dagelijkse verzorging van je baard en huid met baardolie zijn.

Baardolie verzorgt de huid

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is baardolie vooral bedoeld als middel om de huid onder je baard te verzorgen. Baardolie trekt namelijk zowel in je huid als in je haren. Baardolie verzorgt dus zowel de huid onder de baar als de baardharen. Zoek je een middel dat vooral geschikt is om de baardharen zelf te verzorgen, dan kun je beter baardbalm gebruiken

Met baardolie voorkom je een jeukende baard

Met baardolie voorkom je ook jeuk. Met name bij langere baarden zorgt de afdekking van de huid ervoor dat er een droge huid of roos onder de baard kan ontstaan. Door het regelmatig gebruiken van baardolie voorkom je deze uitdroging van de onderliggende huid.

Een zachtere baard met baardolie

Hoewel baardolie vooral een middel is om de huid te verzorgen, wordt je baard er ook zachter door. Je baardharen zijn minder stug en krijgen een gezonde glans. Een voordeel van zachtere baardharen is dat je baard makkelijker in vorm te brengen wordt. Als je dagelijks baardolie gebruikt, kun je je baard makkelijker kammen en stylen. Wil je jouw baard echt grondig gaan stylen, dan kun je daar het beste baardbalm voor gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *