browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mijn favoriete baardolie

Posted by on 10 november 2022

Enkele jaren geleden ben ik ook gestart met mijn baard. Van mijn kapper kreeg ik te horen dat ik een baardolie moest gebruiken. Omdat mijn baard een beetje droog en pluizig is. Ook had ik af en toe een klein beetje last van een droge huid onder de baard. Met name in de winter ging mijn huid snel schilferen.

Ik gebruik niet elke dag een olie. Meestal combineer ik het met douchen en baardshampoo. Na het douchen even drogen en vervolgens een paar druppels erin. Na het inwrijven verdeel ik het goed met een baardborstel. Ik gebruik maar enkele druppels want teveel baardolie vindt ik zelf niet echt prettig.

Na 5 jaar gebruik van diverse baardoliën heb ik inmiddels mijn top 5 favoriet.

Proraso Single Blade baardolie Wood & Spice


Deze baardolie is toch wel mijn No. 1. Mijn kapper gebruikt ook dit merk en na een bezoek aan de barbier koop ik vaak dit baardproduct. Proraso kan je overal kopen. De Single Blade productlijn bestaat uit 3 verzorgende baardoliën: Wood & Spice, Azur Lime en Cypress & Vetyver.

De Wood & Spice olie is wel mijn grote favoriet. Het heeft een warme kruidige geur van sandelhout, cederhout en citrus. Dit is wat deze olie anders maakt vergeleken met andere baardmerken. Het is een niet vettige olie die snel de huid intrekt en een verzorgende werking heeft. Het bevat zonnebloemolie, avocado olie, macademia olie en walnotenolie. De eucalyptus en menthol zorgt voor een lekker fris.

Bluebeards Revenge baardolie Classic Blend

In het begin kocht ik deze olie omdat het etiket en doodskop-logo gewoon leuk is. Maar na gebruik kom je erachter dat het echt een prima baardolie is die zijn werk goed doet. De Classic Blend heeft een frisse moderne mannelijke geur. Er is ook een Cuban Blend variant. Deze heeft een licht houtige geur. Beide baardoliën voorkomen een pluizige baard en zorgen voor een verzorgde baard. De belangrijkste bestanddelen zijn druivenpitolie, olijfolie, zonnebloemolie en vitamine E. De toegevoegde vitmaine E kan huidschade veroorzaakt door irritaties enigszins beperken of herstellen. Daarom gebruik ik deze met name in de winter als ik iets meer last hebt van een droge schilferige huid.

Mr Bear Family baardolie Beard Brew Woodland

Deze baardolie kreeg ik van mijn vriendin een paar jaar geleden. Zij komt uit Zweden en koopt als het even kan altijd Zweedse producten. Ons huis staat dan ook vol met Ikea meubels. Mr Bear Family wordt gemaakt door Björn Landén uit Zweden. De Beard Brew range wordt wereldwijd verkocht en in elke barbershop staat wel een flesje van dit Zweedse baardmerk. Alle baardoliën bevatten een blend van abrikoospitolie, amandelolie, jojoba olie, arganolie en rozenhoutolie.

De biologische Arganolie in deze baardolie verzacht de huid en voorkomt uitdroging. Het zorgt voor een natuurlijke glans en je kan de baard makkelijker kammen en borstelen.

De Woodland Beard Brew is mijn favoriet omdat het een sterke frisse en kruidige geur heeft van hars en rozemarijn.

Wat mijn vriendin belangrijk vindt is dat de baardproducten van dit merk op ambachtelijke wijze worden geproduceerd. En dat het alleen natuurlijke bestanddelen bevat, niet op dieren wordt getest en het is vegan-friendly.

Acca Kappa Barbershop baardolie

Normaliter zou ik niet zo snel deze baardolie van Acca Kappa kopen want het is best wel een prijzig product. In een gekke bui heb ik het gekocht bij mijn favoriete webshop Manandshaving.nl. Deze baardolie is niet goedkoop. Maar het is wel een super product. Het voelt comfortabel aan op de huid, het zorgt voor een natuurlijke glans, je hebt weinig nodig en het ruikt lekker fris naar munt. Na het aanbrengen wordt de olie direct opgenomen door de huid en baardharen. Hierdoor voelt het niet vettig aan.

Captain Fawcett’s Jimmy Niggles Esq. The Million Dollar

Vorig jaar met Kerst heb ik deze bijzondere luxe baardolie gekregen van de Kerstman 😉 In samenwerking met avonturier Jimmy Niggles, ik weet zelf niet wie dat is, heeft Captain Fawcett deze leuke baardolie gemaakt. Deze olie bevat kleine 22-karaats vergulde vlokken, heel bijzonder en grappig. Als je deze in je baard doet, zie je het bladgoud fonkelen in je baard. Ik doe deze baardolie eigenlijk alleen tijdens het uitgaan of een verjaardagsfeestje in de baard. Het heeft een frisse ziltige geur. Ook deze baardolie is best wel duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *