browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tips om nat te scheren

Posted by on 7 juli 2011

Natscheren

Iedere huid is anders. Indien u een normale huid heeft die niet veel aandacht vraagt, dan kunt u kiezen voor droogscheren, nat scheren of scheren met een elektrisch scheerapparaat. Deze methode is vooral geschikt voor mensen die weinig tijd willen besteden aan scheren. Heeft u een gevoelige huid, of een probleemhuid (bijvoorbeeld last van acne), dan kunt u het beste natscheren.
Wanneer u nat scheert, kunt u het beste ’s ochtends scheren, vlak na het douchen. Uw huid is dan het meest ontspannen en het warme water en de stoom zorgen ervoor dat uw huid en de haartjes zachter zijn.

Scheertips voor natscheren

Met onderstaande scheerroutine kan het niet misgaan!

Stap 1:

Was de huid
Was de huid grondig. Doe dit bij voorkeur met glycerinezeep of met een reinigingsgel. Het is ook een goed idee om vervolgens uw gezicht te deppen met een vochtig, warm washandje. Dit ontspant uw huid en maakt de haartjes zachter.

Scheerzeep

Stap 2:

gebruik een pre shave
Een pre shave zorgt voor een extra buffer tussen scheermes en huid. Breng de pre shave aan op het gezicht. Niet afspoelen. De scheerschuim of scheerzeep wordt over de pre shave heen aangebracht.

Stap 3:

gebruik een scheerproduct
Breng een scheerproduct, zoals scheerschuim of scheergel aan op de huid. Laat het vervolgens even intrekken. Hoe langer u het product laat inwerken, hoe zachter de huid en de haartjes worden en hoe makkelijker het scheren gaat.

Stap 4:

gebruik een scherp scheermes
Wat voor scheermesjes u ook gebruikt, het is belangrijk dat u zich scheert met een scherp mesje. Botte mesjes kunnen de huid beschadigen en daarnaast heeft u meer kans op ingroeiende haren. Gebruik liever geen goedkope wegwerpmesjes, hiermee heeft u meer kans om uw huid open te halen.

Stap 5:

neem de tijd om te scheren
Haastige spoed is zelden goed, en dat geldt zeker voor scheren. Laat het scheermesje met rustige bewegingen over de huid glijden en gebruik uw andere hand om de huid strak te trekken.

Stap 6:

gezicht afspoelen
Spoel het gezicht af met lauw water, zodat alle restjes scheerschuim en haartjes worden verwijderd. Spoel daarna het gezicht nogmaals na met koud water. Dit zorgt ervoor dat de poriën van uw gezichtshuid zich sluiten.

Stap 7:

afdrogen
Gebruik een schone handdoek om het gezicht af te drogen. Bij voorkeur droogdeppen, dus niet te hard wrijven!

Stap 8:

gebruik een aftershave balm
Na het scheren brengt u een aftershave balm aan om de huid te kalmeren en te verzorgen. Heeft u een gevoelige huid, gebruik dan een product dat geen alcohol of parfum bevat.

Comments are closed.