browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ingegroeide baardharen voorkomen

Posted by on 23 december 2011

Baarharen kunnen erg lastig zijn. Ze groeien namelijk niet altijd hoe ze zouden moeten groeien! Veel mannen hebben wel eens last (gehad) van ingroeiende baardharen. De een heeft er nooit last van, de ander altijd. Vooral mannen met een donkere huidkleur, die krullend of kroeshaar hebben, hebben aanleg voor ingroeiende baardharen.

Wanneer een haar bijvoorbeeld te kort wordt afgeschoren en deze daarna niet door de huid heen kan komen, groeit deze onder de huid verder. Het kan ook zijn dat je last krijgt van ingroeiende baardharen wanneer je tegen de baardgroei in scheert. In sommige gevallen groeit de haar naar binnen verder in plaats van naar buiten. Het lichaam reageert hierop door het afweersysteem in te schakelen, waardoor een (rood) bultje ontstaat.

Hoe voorkom ik ingegroeide baardharen?

Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om ingegroeide baardharen te voorkomen.

Ten eerste kun je beter niet tegen de baardgroei in scheren. Zeker wanneer je regelmatig last hebt van ingegroeide baardharen, kun je beter alleen met de baardgroei mee scheren. De haartjes kunnen op die manier makkelijker terug groeien.

Ten tweede: zorg altijd voor een scherp scheermesje! Wanneer je een bot mesje gebruikt, kun je erop wachten dat je baardharen gaan ingroeien. Goedkope wegwerpmesjes kun je beter vermijden.
Scheer je ook niet te vaak. Geef je huid de kans om zich te herstellen!

Producten tegen ingegroeide baardharen

Scrubben

Door een tot twee keer per week je gezichtshuid te scrubben, zorg je dat ingegroeide haartjes weer loskomen en voorkom je dat deze weer gaan ingroeien. Bovendien worden dode huidcellen verwijderd en worden je poriën diep gereinigd, waardoor je huid er weer gezond en stralend uitziet. Zorg dat je een scrub gebruikt die geschikt is voor het gezicht. De gezichtshuid is namelijk erg dun en kwetsbaar, en als je een scrub met te grove korrels gebruikt kun je je huid beschadigen. Probeer bijvoorbeeld eens de scrubgel van Acca Kappa. Deze is ook prima geschikt voor de vette huid en zorgt voor een frisse uitstraling.

Crèmes

Er zijn tegenwoordig ook speciale anti ingegroeide crèmes verkrijgbaar, die helpen bij het voorkomen van ingegroeide baardharen. Woody’s Soothing Bump Ingrown Hair Gel is erg effectief. Deze gel kalmeert de geïrriteerde huid en voorkomt dat haren gaan ingroeien. Anthony’s Ingrown Hair Treatment heeft hetzelfde effect. Dit product trekt snel in de huid en bevat geen parfum. Deze crèmes kunnen elke dag gebruikt worden.

Comments are closed.