browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Branderig gevoel en andere irritante scheerirritaties na het scheren

Posted by on 13 april 2012

Veel mannen hebben last van een branderig gevoel of een rode huid na het scheren. Heel vervelend en irritant. Scheren wordt hierdoor een dagelijkse marteling. En de hele ochtend loop je met een rode nek rond. Maar hoe kan je dit nu het beste voorkomen. Je kan natuurlijk ook niet scheren. Voor iedereen die zich toch wil scheren, heb ik enkele scheertips om dit te voorkomen.

Gebruik eventueel een pre shave olie of gel vooraf het scheren. Pre shave is een goede voorbereiding op het scheren. Het zorgt voor een extra buffer tussen huid en scheermes. Dit voorkomt irritatie. Je moet de pre shave niet afspoelen, maar gewoon laten zitten. De scheerschuim doe over de pre shave heen.

Pre shave olie

Sommige van ons vinden het lekker om na het scheren een splash after shave lotion op te doen. In after shave zit vaak alcohol. Tsja, geen wonder dat je een branderig gevoel krijgt. Je kan dan beter een after shave balm gebruiken. In verschillende balms zitten bestanddelen die de huid verzorgen en kalmeren. Je kan ook een zogenaamde after shave repair gebruiken na het scheren. Een after shave repair bevat een hoge concentratie kalmerende bestanddelen, zoals benzocaïne en aloë vera.

Razor burn repair of after shave repair

Overal wordt parfum in gebruikt. Ook in scheerproducten. Toegevoegde geurtjes kunnen ook de huid irriteren. Gooi die lekkere geparfumeerde scheerzeep weg en gebruik een ongeparfumeerde scheerzeep en after shave balm.

Ongeparfumeerde scheercrème

Haastige spoed is zelden goed. Dit geldt ook voor het scheren. Neem de tijd. Reinig eerst het gezicht, gebruik een pre shave, doe een beetje scheerzeep of scheerschuim op je gezicht én laat de scheerschuim even inwerken. Dit zorgt ervoor dat de baardharen zacht worden. Dit vergemakkelijkt het scheren.

Als je je gaat scheren, scheer dan altijd met de haargroeirichting mee. Ga er niet tegen in scheren. En scheer met rustige bewegingen. Dit voorkomt irritaties. Als je toch tegen de haargroeirichting in wil scheren, doe dan nog wat scheerschuim op je gezicht.

Ik weet het, die Gillette scheermesjes zijn duur. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk scheren met hetzelfde mesje. Maar ook scheermesjes kunnen bot worden. Vervang scheermesjes op tijd. Botte scheermessen voelen niet prettig en kunnen irritaties veroorzaken.

De Gillette Fusion en Pro Glide scheermesjes bestaan uit 5 en 6 scheermesjes. Gillette scheermessen scheren perfect. Maar het zijn wel 5 of 6 mesjes die tegelijkertijd even over je huid schrapen. Je kan ook kiezen voor de Mach3. Dit scheermes bevat 3 mesjes. Of je kiest voor het klassieke scheermes of safety razor. Dit scheermes bestaat uit 1 scheermesje. Kortom, in sommige gevallen is minder beter.

Scheermeshouder met Gillette Mach3 scheermes

.

Klassiek scheermes of safety razor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *