browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Scheren, ellende of plezier

Posted by on 3 augustus 2013

Tot voor kort was ik in de veronderstelling dat bij het scheren, een zekere mate van huidirritatie en trekkerigheid ‘hoort’. Ook ‘de prik’ reactie van de alcohol in de aftershave na het scheren, hoort erbij.

scheerirritatie

Niets is minder waar. Een goede vriend wees me er een keer op dat huidirritaties, veroorzaakt door het scheren, onnodig zijn. Ik scheer me met scheerschuim ‘foam’ van een supermarktmerk met de aanduiding ‘sensitive skin’. Daarbij gebruik ik een Gillette Mach3 scheermes. Als aftershave een lotion van Adidas. Gewoonlijk heb ik dan een halve dag last van trekkerigheid, rode bultjes en wat jeuk. Iets op de huid als een das of zelfs de rand van het boord van een shirt, vermijd ik zoveel mogelijk.

“Dat is nergens voor nodig” zei mijn vriend. “Probeer eens wat minder agressieve scheerprodukten, je zult een wereld van verschil ervaren”. Maar wat dan? De wereld is toch Gillette voor natscheren en een aftershave van één van de bekende parfum/cosmetica merken? Mijn vriend gaf me twee samples van het Amerikaanse merk Zirh, een tubetje reinigingsgel en een tubetje scheergel. Gebruiksaanwijzing: eerst het scheergebied wassen met de reinigingsgel, afspoelen en daarna de scheergel met de hand opdoen om te scheren.

Zirh scheergel voor gevoelige huid

Zirh scheergel voor gevoelige huid

Waw, wat een verademing. Alleen de wasbeurt al gaf een heel prettig, licht tintelend gevoel. Daarna de scheergel erop en het scheermes gleed er super zacht doorheen. Slechts één keer over de baardmet het scheermes en het resultaat is al superglad! Na het afspoelen een verzorgende aftershave balm van Proraso, zonder alcohol gebruikt. Mijn huid voelde fris, strak en verkwikkend. Het fijne gevoel bleef de rest van de dag aanwezig. Top.

De volgende stap was scheren met een klassieke scheerzeep en een scheerkwast. Na het opschuimen en aanbrengen van de scheerzeep op de huid ging ik voorzichtig te werk met het scheermes. Na het scheren voelde mijn huid nog gladder en prettiger aan. Nadien ben ik mij gaan oriënteren welke scheerzeep voor mij het beste is. Als je ook gaat natscheren, neem dan wel de tijd om goed te bekijken welk scheerproduct voor jou geschikt is. De beste scheerzeep is natuurlijk voor iedereen weer anders. Tegenwoordig scheer ik alleen nog maar klassiek en dat bevalt mij prima. Ik kan het iedereen aanraden.

Comments are closed.