browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Waarom moet ik aluin na het scheren gebruiken?

Posted by on 8 oktober 2014

Aluin is een dubbelzout van kalium- en aluminiumsulfaat. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende toepassingen, maar het staat tegenwoordig vooral bekend als hét redmiddel voor na het scheren.

De voordelen van aluin

  • Het stopt het bloeden en het ontsmet scheerwondjes.
  • Het voorkomt huidirritaties en kalmeert en herstelt de huid na het scheren.
  • Scheerzeep is basisch, aluin is alkalisch. Aluin neutraliseert zeep en voorkomt uitdroging door zeepresten.
  • Het sluit de poriën.
  • Het geeft een verfrissend gevoel.
  • Het is ook geschikt voor de gevoelige huid.
  • Het is geurloos.
  • Het is goedkoop.

Blok of stick

Aluin is in verschillende vormen verkrijgbaar. Bij het scheren zijn de aluin blokken en aluin sticks het meest populair. De stick is wellicht het handigste in gebruik, en ideaal om kleine scheerwondjes mee aan te stippen. Een aluin blok is doorgaans het goedkoopst en gaat het langste mee. U maakt het aluinblok simpelweg nat met wat koud water en drukt het zachtjes op de huid of op het scheerwondje.

Alternatieve gebruiken

Captain_Fawcett_aluinblokAluin is echter niet alleen geschikt voor na het scheren. Het is een zeer veelzijdig middel.
Aluin werkt namelijk ook zeer effectief als een neutrale deodorant, wanneer het onder de oksels wordt aangebracht. Doordat het geurtjes neutraliseert, worden zweetluchtjes tegengegaan. Daarbij laat het geen witte vlekken achter op uw kleren. Aluin zou ook veel veiliger zijn dan gewone deodoranten met aluminium chloorhydraat.
Aluin heeft tevens een ontsmettende werking, waardoor het zeer effectief is tegen puistjes en acne. Hardlopers smeren aluin op hun voeten om blaren en zweetvoeten te voorkomen. Kortom, het is altijd handig om aluin in huis te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *