browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hoe ziet het traditionele scheerritueel eruit bij de klassieke barbier?

Posted by on 8 oktober 2014

bg-meesterGoed scheren is bijna een verloren kunst geworden. De meeste mannen hebben tegenwoordig geen flauw benul meer van de traditionele scheerrituelen die hun grootvaders ondergingen. We zijn gewend aan goedkope wegwerpmesjes en alles moet het liefst zo snel mogelijk. Gelukkig maakt het klassieke scheerritueel een comeback. En er zijn nog altijd barbiers die deze klassieke scheerrituelen aanbieden. Zo’n klassieke scheerbeurt door de barbier is zeker de moeite waard! Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

De warme handdoek

Een klassieke barbier gaat niet gelijk met het scheermes aan de gang. Hij neemt eerst de tijd om uw huid voor te bereiden op de scheerbeurt. Dit doet hij door een warme, natte handdoek om uw gezicht te leggen. Vaak wordt de handdoek eerst besprenkeld met een essentiële olie; de traditionele geuren zijn eucalyptus, sandelhout en lavendel. Vervolgens wordt de handdoek gestoomd (sommige barbiers hebben nog een antieke handdoekwarmer!), waarna deze op uw gezicht wordt gelegd en u even heerlijk kunt ontspannen. De hete handdoek maakt uw baardharen zachter en opent de poriën, waardoor het scheren gemakkelijker gaat.

De pre-shave behandeling

Na de handdoek behandeling wordt uw baard met een pre-shave olie of crème behandeld om de haartjes nog zachter te maken. Wanneer uw baard erg lang is, wordt deze eerst nog getrimd voor een comfortabelere scheerbeurt.

Het inzepen

Een klassieke barbier zal gebruik maken van echte scheerzeep. Met behulp van een scheerkwast wordt er een mooi schuim van gemaakt, dat vervolgens op uw gezicht wordt aangebracht.

Het scheren

Dan is het tijd om het mes tevoorschijn te halen. Een klassieke barbier zal gebruik maken van een open scheermes of straight razor, iets waar de meeste moderne mannen zich niet aan zullen wagen. Uw barbier doet echter niet anders en zal u de gladste scheerbeurt van uw leven bezorgen.

De nabehandeling

Vaak volgt er na het scheren nog een koude handdoek, waarna u behandeld wordt met een after shave crème of lotion.

U zult zich de koning te rijk voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *