browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wat je nodig hebt om te scheren zoals je grootvader!

Posted by on 18 november 2014

Goed scheren is bijna een verloren kunst. De hedendaagse man heeft nauwelijks nog een benul van de traditionele natte scheerbeurt waar hun grootvaders zichzelf op trakteerden. We zijn gewend geraakt aan goedkope wegwerpscheermesjes. Scheren is niet langer een ritueel, maar een vervelend klusje waar we het liefst zo snel mogelijk mee klaar willen zijn. Maar gelukkig maakt het traditionele scheerritueel een comeback! Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je allemaal nodig hebt als je wil leren scheren zoals je grootvader dat deed. En geloof me, je zult daarna niet meer anders willen!

Een scheermes

Overstappen van een goedkoop wegwerpmesje op een klassiek veiligheidsscheermes (of misschien zelfs een open scheermes!) is alsof je je Fiat Panda omruilt voor een Ferrari. Een veiligheidsmes is een beest. Je zult verrast zijn hoe fijn het is om een zwaar, robuust stuk metaal in je hand te hebben in plaats van een goedkoop stukje plastic. Toegegeven, zo’n safety razor is een investering. Maar met het juiste onderhoud kan hij de rest van je leven mee!

Een scheerkwast

Wanneer je nog nooit een scheerkwast hebt gebruikt tijdens het scheren, dan staat je een onvergetelijke ervaring te wachten. Een scheerkwast zorgt voor de juiste schuimtextuur. De haartjes van de kwast geven je huid een heerlijke massage en bereiden de gezichtshaartjes voor op de scheerbeurt. Een scheerkwast helpt ook om het schuim beter over je gezicht te verdelen. En het voelt ook nog eens fantastisch! Voor de beste scheerbeleving investeer je in een scheerkwast van dassenhaar. Deze kunnen echter behoorlijk prijzig zijn. De ‘next best thing’ is een scheerkwast van varkenshaar. Deze zijn wat stugger en absorberen minder water.

Als je pas begint met klassiek natscheren, neem dan wel de tijd om je goed te oriënteren welke scheerproducten voor jou geschikt zijn. De beste scheerkwast is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Pre-shave olie

Door je baard voor het scheren in te smeren met een pre-shave crème of olie, zorg je voor een comfortabele scheerbeurt en een glad resultaat. Bovendien voorkom je irritaties. Een pre-shave olie is onmisbaar voor mannen die last hebben van een gevoelige huid of een zware baardgroei.

Scheerzeep

Een klassieke barbier maakt gebruik van echte scheerzeep. Deze zepen worden doorgaans in een mooie houten potje geleverd. Met behulp van de scheerkwast maak je hier een mooi schuim van, dat je op je gezicht aanbrengt.

Aftershave

Breng na het scheren een aftershave aan om je huid te kalmeren en te verzorgen. Heb je snel last van een geïrriteerde of gevoelige huid, kies dan voor een ongeparfumeerde aftershave balsem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *